Mirel Palada afirmă, într-o postare pe blog intitulată „Jos Ponta pe înțelesul celor care fie nu înțeleg, fie nu vor să înțeleagă”, că toată lumea pune intensitatea manifestației de marți seară doar pe seama indignării civice.
„Deci vrem capul lui Moțoc! Cine e de vină? Ăla să plătească! Dar nu numai ăla, că toți sînt vinovați. Huo Piedone. Huo Oprea. Huo Daniel, că n-ai zis ce trebuia și n-ai fost unde trebuia. Huo Arafat. Huo Ponta. Huo toți. Stai așa. Stai un pic. Ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv? Păi are. N-are direct. Dar are. Că nu are bască”, susține el.
Palada afirmă că, în urmă cu un an, „o seamă de români, mulți, au votat cu Ponta și au vrut ca acesta să fie Președintele României. În același timp, o altă seamă de români, mulți și ei, au votat să iasă Iohannis Președintele României. Cei mai mulți dintre aceștia – și care s-au dovedit a fi mai mulți decât ăia care îl voiau pe Ponta – au următoarele caracteristici dominante. A micuț: sînt de regulă mai tineri, mai frumoși și mai sălbateci. Și b micuț: îl urăsc pe Ponta cu toată sinceritatea tinereții lor de frumoși anti-comuniști, anti-sovietici, anti-chinezi, anti-pesediști”.
El susține că aceștia au votat împotriva lui Ponta „din varii motive, că nu le place de fața lui, că-l consideră un comunist kaghebist care vinde țara la ruși și la chinezi, că e produsul acelui partid nasol care e yuk și cîh și nașpa și nasol, adică al PSD-ului, din toate aceste motive și probabil și datorită faptului că n-are bască, nu le place de el.
Doar că asta nu prea s-a întâmplat. Buba mare, fetelor”.
Palada mai spune că, în pofida „votului lor puternic anti-Ponta și a trăirilor lor puternice și sincere, deci frumoase și sălbatice, Ponta nu a căzut”.
„Cumva, nu știm cum, minune mare maică, Ponta a supraviețuit politic și a rămas în continuare Premierul României. Mai mult și mai nasol pentru tinerii frumoși și sălbateci ori pentru Iohannis: a continuat să facă treabă bună la Guvern. (…) Drept pentru care tristul accident din clubul Colectiv, mai ales datorită faptului că acolo au murit îndeosebi oameni tineri, i-a făcut pe toți cei anti-Ponta să descopere un motiv nemaipomenit de fabulos să își strige din nou dorința neîndeplinită de un an de zile: Jos Ponta!”, mai scrie Palada.
El afirmă că nu este vorba doar de „o strigătură civică”, ci și „o strigătură politică, născută din exasperarea faptului că au votat împotriva lui Ponta și totuși dorința lor nu se întâmplă”.
„De-aia se strigă în seara asta Jos Ponta. Nu numai de-aia. Nu sînt atât de pătimaș politic ori de naiv încât să nu accept că principalul motiv este, totuși, indignarea la adresa felului în care au murit niște tineri nevinovați. Dar și de aia se strigă. E un pretext nemaipomenit pentru trezirea din amorțire a unor nemulțumiri latente, de ordin strict politic, a unor neîmpliniri și frustrări de tip «n-are bască, de ce nu pică?»”, susține Mirel Palada.
Palada a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului până anul trecut.
Atunci, premierul Victor Ponta a renunțat la serviciile de purtător de cuvânt ale lui Mirel Palada, care a rămas însă consilier pentru strategii guvernamentale, după ce acesta postase pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoșează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă și dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiți de pe lista mea care își fac seppuku comunicațional și trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Și uite așa mai frigem niște purceluși anti-guvernamentali la proțap și le dăm block și mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaților care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, și care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți câtă plăcere îmi provocați”.
Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ștearsă, însă deja existau numeroase reacții ale jurnaliștilor, dar și din partea unor partide de opoziție.
În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în Clubul Colectiv, și-au pierdut viața 32 de persoane și au fost rănite aproape 200. Peste 130 de oameni răniți în incendiu sunt încă internați în spitalele din Capitală.
Marți seară, la București, aproximativ 25.000 de persoane au cerut în stradă demisia primarului Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta și a ministrului Gabriel Oprea. Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, între care Iași și Brașov.